Spartan Bootcamp

Uniek in België, Spartan Bootcamp biedt u de mogelijkheid om te trainen zoals de acteurs van de actiereeks Spartacus & 300. Door middel van zware workouts, oefeningen met lichaamsgewicht gaat u opnieuw de controle nemen over uw lichaam. Uw lichaam gaat gegarandeerd een ware metamorphose ondergaan: u gaat meer kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen krijgen. Verder zal u ook getraind worden in de technieken van Pankration, ofwel de allereerste Westerse gevechtsport.

Slide background
Slide background

Bootcamp

Spartanen stonden bekend als de beste krijgers ter wereld, dit hadden ze natuurlijk niet enkel te danken aan hun wapenkunde maar ook door hun keiharde fysiek. Wij bieden de mogelijkheid om zelf uw Spartaanse fysiek te kweken door middel van groepworkouts, krachttraining en athletiek. Omdat niet iedereen over hetzelfde fitnessniveau beschikt zijn er 3 categorieën (Beginner, Warrior, Spartan) zodat iedereen op een verantwoorde manier kan trainen.

Pankration

Geschiedenis:
Pankration (Oud-Grieks: παγκράτιον / pankrátion; pan-kration : alle krachten) is een Olympische vechtsport uit de oudheid die bestond uit een combinatie van klassiek worstelen en boksen. Ze werd als de gevaarlijkste der Olympische vechtsporten beschouwd. Pankration kende weinig regels, de enige verbodsbepalingen die golden ‘in de ring’ waren het dragen van voorwerpen en kledingstukken op het lichaam, het gebruiken van tanden of nagels en het uitdrukken van ogen. De verliezer van een partij was diegene die knock-out ging of opgaf. Indien er een sporter tijdens een wedstrijd overleed kreeg hij de eer van de overwinning.

Boxer

Onze moderne reconstructie van Pankration kent natuurlijk wel wat regels om ervoor te zorgen dat deze krijgskunst voor de leden op een veilige manier beoefend kan worden. Beoefenaars van Pankration worden getraind in worstelen, boksen en zelfverdedigingstechnieken. De oorspronkelijke betekenis van deze sport, het zo efficient mogelijk uitschakelen van de tegenstander op het slagveld, blijft echter behouden wat ervoor zorgt dat deze krijgskunst zich ideaal leent voor zelfverdediging.